Liječenje u JZU BRC Aquaterm

Written by Aquaterm on 2. Juna 2015.. Posted in Novosti

sa1Sadžid Dubravac , samohrani otac dvoje maloljetne djece iz Zavidovića, već godinama se bori za svog sina Rijada da jednoga dana stane na svoje noge.

Rijad je rođen sa sedam mjeseci.Odmah mu je ustanovljena cerebralna paraliza i njegovim roditeljima je rečeno da možda nikada neće moći hodati , a ni pričati.

Kada je navršio trinaest mjeseci ostao je i bez majke, tako da se njegov otac od tada sam snalazi i žive jedino od primanja koje dobija za Rijada i od pomoći dobrih ljudi.

Danas Rijad ima šest godina, propričao je na vrijeme i veoma je razuman dječak.
sa2Njegov otac kaže da mu je predložena operacija, ali zahvaljujući prikupljenim sredstvima za liječenje u banji, operaciju su odložili.

Već tri puta dolazim na banjsko liječenje u JZU BRC „Aquaterm „ i odmah, na samom početku primjetio se napredak. Sada Rijad može više od sat vremena stajati sam u ortozama, naravno uz moju pomoć, dok ranije nije mogao i imao je jake bolove.“ -rekao je Sadžid.

Zahvaljujući direktoru dr.Senadu Selimoviću, Rijadu je trenutno odobreno besplatno liječenje u JZU BRC „Aquaterm“ sa svim terapijama koje su mu potrebne da bi olakšao svoje trenutno stanje.

Kontakt Info

JZU BRC "AQUATERM" Olovo
Branilaca bb
71340 Olovo, BiH
Tel: +387 32 829 600
Fax: +387 32 829 601
aquaterm@aquaterm.olovo.ba