O nama

Misija

Naša misija je da svojim pacijentima omogućimo ugodan boravak i uspiješnu rehabilitaciju,da uz pomoć našeg stručnog osoblja ponudimo usluge vrhunskog kvaliteta i liječenje po veoma pristupačnim cijenama.

Vizija

Da se pozicioniramo kao lider na tržištu s ciljem pružanja vrhunskih i najkvalitetnijih usluga našim gostima (pacijentima ) , da ostvarimo prednost u odnosu na druge i da budemo u mogućnosti da odgovorimo na sve zahtjeve pacijenata, zaposlenih, da nastavimo proširivanje svojih kapaciteta, da povećamo nivo pružanja usluga , da bar jednim dijelom pokušamo smanjiti broj nezaposlenih.

Banjsko rekreativni centar „Aquaterm“ nalazi se u samom središtu grada Olova, pored mjesta gdje se sastaju dvije planinske rijeke Stupčanica i Bioštica i čine rijeku Krivaju.

Izgrađen je 1971 god. sa 17 soba , a osnovna djelatnost bila je ugostiteljsko turistička. Godine 1982. došlo je do proširenja smještajnih kapacita gdje su izgrađene dodatne 22 sobe i prostor za terapijske procedure. 2000. godine registruje se kao Javna zdravstvena ustanova čija je osnovna djelatnost fizikalna medicina i rehabilitacija.

Tokom godina JZU BRC „Aquterm“ je u više navrata nadograđivan pa se 2011. god proširuje za još 20 soba, izvršena je rekonstrukcija i modernizacija smještajnih kapaciteta pa je samim tim svrstan u katgoriju hotela sa tri zvjezdice.Danas je JZU BRC “Aquaterm“ savremeno opremljena ustanova za rekreaciju, odmor i rehabilitaciju. Zahvaljujući svojoj ljekovitosti pogodna je za liječenje svih reumatskih, neuroloških, ortopedskih bolesti, stanja nakon moždanih udara.Trenutno ima 80 uposlenih od čega u medsicinskom sektoru:

  • Fizikalne medicine i rehabilitacije
  • Doktor opće prakse
  • Fizioterapeut
  • Fizioterapeutski tehničar
  • Te osoblje u drugim sektorima kao što su pravnici, ekonomisti, kuhari, konobari.

Raspolaže sa 72 sobe sa 150 kreveta, ( svaka soba ima TV, wi-fi, telefon, kupatilo) , restoranom sa ljetnom baštom kapaciteta 320 mjesta, trim kabinetom, salom za seminare kapaciteta 50 mjesta, te salom za rekreaciju.
Kvalitetom naših usluga, te domaćinskim odnosom, nastojat ćemo opravdati povjerenje koje ste nam ukazali Vašom posjetom.

Kontakt Info

JZU BRC “AQUATERM” Olovo
Branilaca bb
71340 Olovo, BiH
Tel: +387 32 829 600
Fax: +387 32 829 601
aquaterm.recepcija@gmail.com