U prostorijama JZU BRC “AQUATERM” OLOVO predstavljen projekat “Vino i sir”

Written by Aquaterm on 26. Oktobra 2015.. Posted in Novosti

vino-sir1U četvrtak, 22.10. sa početkom u 13 h u prostorijama JZU BRC „AQUATERM“ OLOVO održana press konferencija gdje je predstavljen projekat “Vino i sir„.Općina Olovo,Grad Trebinje i Opština Pljevlja rezalizuju projekat “Let Europeans enjoy in Wines of East Herzegovina & Pljevlja Cheese – WINE & CHEESE” . Projekat je finansiran od strane Evropske Unije  u sklopu realizacije IPA programa prekogranične saradnje BiH i Crne Gore.

 

Projekat se bavi razvojem poljoprivrede kroz iskorištenje potencijala tradicionalnih proizvoda,doprinosi razvoju prepoznatljivog ruralnog turističkog proizvoda sa prekograničnim identitetom, te razvojem poljoprivrednih udruženja.

vino-sir3Na samom početku u znak dobrodošlice obratio se načelnik Općine Olovo Đemal Memagić, a prisutnima su se obratili  i menadžer projekta Ognjen Skočajić te asistent menadžera projekta Mladen Peruničić koji su detaljnije govorili o ovom projektu.

 

 

 

Osoblje JZU BRC “AQUATERM” OLOVO učestvovalo je u organizaciji i pripremanju prostora za održavanje press konferencije, a samim tim za sve prisutne pripremljena bogata trpeza.

 

 

 

Kontakt Info

JZU BRC "AQUATERM" Olovo
Branilaca bb
71340 Olovo, BiH
Tel: +387 32 829 600
Fax: +387 32 829 601
aquaterm@aquaterm.olovo.ba